Nammyś Kitchen


COOKING | BAKING | FRYSLAN | FUN

Monchoutaart met Kiwi

 

 

 


 

WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):

  • Pakje Monchoutaartmix
  • 200 gram Monchou
  • 250 ml verse slagroom
  • 10 a 12 kiwi
  • Beetje maizena (voor kiwi topping )
  • Taartina (dr. Oetker)
  • Klontje boter (voor bodemmix)

 


Verder:

  • een springvorm van Ø 26 cm

 
BEREIDING

kiwipulp : haal van 10 kiwi's de buitenkant eraf, en haal de witte kern eruit. Kook deze kort en voeg een beetje maizena toe. Laat dit afkoelen en vermeng dit tot pulp met een staafmixer

Volg de aanwijzingen op de verpakking van de monchou taart. Voor een taart met 2 laagjes (groene en witte mochou) halveer je de eenheden zoals vermeld op de verpakking. Voeg de helft van de kiwi-pulp toe aan aan één deel van de monchoumix. Gebruik de andere helft voor het witte deel. Bewaar het laatste deel pulpmix voor de topping.

 

Leg het bakpapier in de springvorm, en maak met een klontje boter en de mix voor de bodem, de bodemmix.
Druk dit goed aan met de bolle kant van bijv. een lepel, en plaats even in de koelkast.

Maak in een keukenmachine de eerste kiwi-laag, en verdeel dit over de bodemmix. Plaats even terug in de koelkast.
Maak nu de tweede monchou laag en verdeel deze over de kiwi-laag. En plaats deze weer terug in de koelkast.

Maak nu van de overgebleven kiwipulp de topping. Voeg een klein beetje water toe en één zakje taartina van Dr. Oetker.
Verhit het geheel in een pannetje en wacht totdat deze is afgekoeld. Bestrijk nu de taart met de kiwi topping.

 

Tenminste 2 uren in de koelkast laten staat om op te stijfen! Garneer evt. met stukjes kiwi.

 




« Vorige | Terug | Volgende »