Nammyś Kitchen


COOKING | BAKING | FRYSLAN | FUN

Sinaasappelcake met lemon curd

 

 

 


 

WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN) VOOR HET CAKEBESLAG:

  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 220 gram fijne kristal suiker
  • 1/3 theelepel zout
  • 2 grote sinaasappels
  • 170 ml zonnebloemolie
  • 145 ml volle yoghurt
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Voor de afwerking

  • ½ pot lemon curd
  • 2 eetlepels gemalen kokos

 
Verder:

  • een rechthoekig bakblik of bakplaat van ongeveer 38×30 cm

 
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven)
Vet de bakplaat licht in en bekleed deze met bakpapier
Boen de sinaasappels goed schoon en rasp de schil van één sinaasappel er rondom af
Snij deze sinaasappel dan doormidden en pers hem uit
Mix de eieren, suiker, zout en vanillesuiker minimaal 5 minuten door op hoge snelheid zodat er een volumineus, luchtig mengsel ontstaat
Voeg nu de zonnebloemolie en yoghurt toe aan het eiermengsel en mix weer goed door
Zeef de bloem met het bakpoeder en schep dit in gedeelten door het mengsel totdat de bloem goed is opgenomen
Giet het beslag in het bakblik, strijk glad en plaats het bakblik in de oven
Bak de cakelaag in 25 minuten gaar
Neem het blik uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en keer de cakelaag dan om op een rooster met bakpapier
Laat goed afkoelen (dit gaat vrij snel)
Bestrijk de cake dan met een dun laagje lemoncurd en snijd hem doormidden in 2 gelijke rechthoeken (snijd de hoeken of buitenste randen eventueel nog wat bij)
Leg de 2 delen op elkaar en bestrooi de bovenkant met de gemalen kokos
Trek met een zesteur of een scherp mesje 15 reepjes van 3 à 4 cm lang uit de schil van de 2e sinaasappel (pers hem dan uit en drink dit sap gewoon lekker op, goed voor de vitamine C!)
Verdeel de sinaasappelcake tenslotte in 15 min of meer vierkante stukken en leg op elk stukje een sinaasappelschilletje. En bedek deze in mijn geval met een hartje van marsepijn. Ziet er gewoon leuk uit. Niets meer aan doen verder!

 




« Vorige | Terug | Volgende »